2 Cawan tepung gandum.
1 1/2 Cwn air.
1/3 Cwn gula.
2 biji telur.
1 sudu teh baking powder.
1 sudu teh yis mauripan.
2 sudu besar minyak masak.
Secubit garam.
Sedikit pewarna kuning telur.
Bahan tabur:
Kacang tanah yg telah di kisar ( ikut suka).
Gula ( ikut suka)
1 tin Jagung ala cream.
Mentega (ikut suka)
1 1/2 Cwn air.
1/3 Cwn gula.
2 biji telur.
1 sudu teh baking powder.
1 sudu teh yis mauripan.
2 sudu besar minyak masak.
Secubit garam.
Sedikit pewarna kuning telur.
Bahan tabur:
Kacang tanah yg telah di kisar ( ikut suka).
Gula ( ikut suka)
1 tin Jagung ala cream.
Mentega (ikut suka)
Caranya:
Blend telur dan gula hingga kembang
Masukan baking powder, yis ,minyak dan garam, Blend lagi, Masukkan air dan blend
Masukan tpg dan blend
Masukan pewarna Blend lagi
Dah siap....,perap 1 hingga 2 jam.
Guna kuali non stikc, Tidak perlu letak minyak.
Masukan baking powder, yis ,minyak dan garam, Blend lagi, Masukkan air dan blend
Masukan tpg dan blend
Masukan pewarna Blend lagi
Dah siap....,perap 1 hingga 2 jam.
Guna kuali non stikc, Tidak perlu letak minyak.
Buat kecil2 letak inti bnyk2 pun inti tak meleleh.
Boleh juga buat besar dan dipotong bila nak hidang.
Selamat mencuba
--/ sumber fb
No comments:
Post a Comment
< leave your comment here...>