Tuesday, June 7, 2016

TRIFFLE

Bahan-bahannya

Kiwi, Strawbery, Anggur Hitam
Textur Kastad yg diperlukan

Kek Gulung setelah dipotong


BAHAN-BAHAN

Kek gulung
2 sudu besar tepung astard
1 tin usu cair
1 sudu besar gula
1 kotak kristal jeli
 Buah2 segar (Kiwi, Strawberry, Anggur Hitam)

CARA-CARA

Potong dan susun rapat2 kek gulung...ketepikan
Masukkan 2 sudu besar tepung kastad..kacau tepung kastad sampai sebati sebelum dimasak.
Masukkan 1 sudu besar gula..masak dengan api yg perlahan dan selalu kacau supaya kastad tak berketul.Masak sampai pekat sedikit.
Tuangkan tepung kastad tadi ke atas kek gulung..ratakan.
Susun buah2 segar ke atas tepung kast tadi. Ikut suka banyak mana.
Untuk kristal jeli saya suka guna yg jenama nona...1 mug biasa+air suam..kacau sampai sebati.

Jiruskan jelly nona ke atas buah2 segar..biarkan seketika..pastu boleh la letak dalam peti ais. Letak semalaman esok2 pagi dah siap boleh dimakan.
(../sumber fb sue)

No comments:

Post a Comment

< leave your comment here...>