Bahan-bahannya |
Kiwi, Strawbery, Anggur Hitam |
Textur Kastad yg diperlukan |
Kek Gulung setelah dipotong |
BAHAN-BAHAN
Kek gulung
2 sudu besar tepung astard
1 tin usu cair
1 sudu besar gula
1 kotak kristal jeli
Buah2 segar (Kiwi, Strawberry, Anggur Hitam)
CARA-CARA
Potong dan susun rapat2 kek gulung...ketepikan
Masukkan 2 sudu besar tepung kastad..kacau tepung kastad sampai sebati
sebelum dimasak.
Masukkan 1 sudu besar gula..masak dengan api yg perlahan dan selalu
kacau supaya kastad tak berketul.Masak sampai pekat sedikit.
Tuangkan tepung kastad tadi ke atas kek gulung..ratakan.
Susun buah2 segar ke atas tepung kast tadi. Ikut suka banyak mana.
Untuk kristal jeli saya suka guna yg jenama nona...1 mug biasa+air
suam..kacau sampai sebati.
Jiruskan jelly nona ke atas buah2 segar..biarkan seketika..pastu boleh
la letak dalam peti ais. Letak semalaman esok2 pagi dah siap boleh dimakan.
(../sumber fb sue)
(../sumber fb sue)
No comments:
Post a Comment
< leave your comment here...>