Bahan – Bahan
225 g Air
80g Gula kastor
1 sk Garam
30 g Susu tepung
1 biji Telur
10 g Super cream
75 g Mentega/ marjerin
500 g Tepung roti (high protein)
1 peket Yis
Cara-cara:
Masukkan semua bahan dalam pengguli mengikut urutan
2. Uli
selama 30 minit (Program bread no 10).
3. Selepas
siap uli, timbang doh 40 g setiap satu. Bulatkan dan masukkan filling pilihan.
Letak di atas cup/ tray.
4.
Biarkan
kembang, kemudian bakar selama suhu 170-180 darjah selama 15 minit.
Uli Dengan Tangan:
Kembangkan yis.
Masukkan dalam mangkuk, tambahkan sedikit air dan gula yang telah disukat.
Masukkan semua bahan
ke dalam bekas besar. Gaul sebati, kemudian masukkan yis yang dikembangkan
tadi.
Filling (pilihan):
Roti kacang bunga
Sosej
(.../wan yah smp)
No comments:
Post a Comment
< leave your comment here...>