Tuesday, June 14, 2016

CARAMEL GULA HANGUS


Bahan:

10 biji telur Ayam
½ Tin susu pekat
½ tin susu cari
Setgh sudu kecil garam
Setgh sudu kecil Esen vanilla


Masukkan telur ke d lm blendar. Masukkan setengah tin susu pekat  dan setengah tin susu cair
Masukkan setengah sudu kecil garam dan setengah sudu vanilla pandan
(Tambah 2 sudu gula pasir untuk maniskan sedikit)
Blendar biar sebati

Masukkan 2 sudu besar gula pasir ked lm Loyang dan panaskan di atas api unk dapatkan gula hangus.
Rata2kan gula hangus dan masukkan telur yg di blendar tadi.

Kukus di dlm pengukus selama 45 minit.
Angkat, sejukan dan masukkan ke dalam peti ais

Siap untuk dipotong dan dihidangkan.
(sumber../blog MG)

No comments:

Post a Comment

< leave your comment here...>